< terug naar het overzicht


A STORY ABOUT TRENDS
24-03-2020 / 02-04-2020

Jaarlijks houden we nauwlettend de stijltrends in de gaten en met onze exposities en nieuwe aankopen spelen we daarop in. Trends weerspiegelen ons levensgevoel, dat wat we belangrijk vinden en onze keuzes bepalen.  

Een internationaal team van design-en trendspecialisten - onder leiding van Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam - analyseerde onze uiteenlopende behoeften in een multiculturele, digitale en dynamische samenleving, waarin duurzaamheid en verbinding de nieuwe motto’s zijn. 

Hoe verschillend we ook zijn, toch zijn wij aan de hand van onze keuzes en behoeften volgens het Stijlinstituut in te delen in vijf typen, met vergelijkbare wensen en voorkeuren.  

Ons interieur, onze kleding reflecteert onder meer wie we zijn. En met de keuze voor kunst in je omgeving, haal je iets heel persoonlijks in huis, iets unieks. Kunst ontroert, maakt je blij, geeft je nieuwe inzichten, houd je scherp, intrigeert of geeft rust, net waar jij en je gezinsleden of je bedrijf en je werknemers en klanten behoefte aan hebben om goed te kunnen functioneren. 

Laat je voor je huis of bedrijf inspireren door de vijf thema’s voor 2020/2021, gelanceerd door Stijlinstituut Amsterdam. Wij hebben daar uit onze kunstcollectie kunstwerken bijgezocht die deze trends belichamen. Selecteer bijvoorbeeld eens drie werken uit één thema en creëer zo in één keer jouw ideale omgeving. 

 


Maximum Glam is de meest experimentele trend, waarin alles draait om tegenstellingen en glamour, tech en waarin allerlei verschillende prints worden gecombineerd. In deze trend draait het om imperfectie, niets hoeft bij elkaar te passen, net als in de jaren negentig. Het is het antwoord van het rebellerende individu, dat zich wil uitspreken tegen de wereld van Big Tech waarin een eigen mening soms lijkt te worden afgestraft door de mening van de massa.

Pure Spiritual, is een tendens waarbij thuis naar een balans tussen natuur en mystiek wordt gezocht, met een voorkeur voor organische structuren en natuurlijke materialen. Het verlangen naar de natuur, eenvoud en overzicht in een steeds drukker wordende wereld zijn hierbij de aanleiding.

Active Urban is een pure, betaalbare en functionele no-nonsense stijl voor de actieve jonge stedeling.

Bij Heritage-Lux voert het verlangen naar ons verleden en de hang naar luxe, pracht, verfraaiing en decoratie de boventoon.

En tenslotte, als antwoord op onze multiculturele samenleving, is er de trend Multi-Local, die alle verschillende culturele invloeden in één interieur verenigt.

 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net