< terug naar het overzicht


De Draad show | wandkledenexpositie
12-04-2020 / 16-04-2020

- EXPOSITIE VOORLOPIG UITGESTELD -

Binnenkort presenteert SBK KNSM gelijktijdig met SBK Amsterdam Noord de verkoopexpositie 'De Draad Show' waarin ca. 25 wandkleden van onder andere Jeroen Vinken, Will Vaes, Nel Bottema, Annie Vriezen, Babette Treuman, C. Snoeij en Philip Boas. Deze unieke wandkleden zijn nu te koop en te leen.

Afgelopen jaar heeft SBK uit haar depot diverse, unieke wandkleden verzameld, die zij heel graag willen laten zien. De wandkleden zijn al decennia oud, maar verrassend actueel. SBK is trots dat zij deze textielcreaties in huis heeft en wil het publiek de gelegenheid geven om kennis te maken met deze bijzondere kunstwerken.  

Wandkleden zijn helemaal terug van weg geweest; je ziet ze inmiddels in allerlei vormen en formaten in menig huiskamer of publieke ruimte hangen. Die populariteit dankt zij aan haar artistieke en ambachtelijke uitstraling. Thema's als duurzaamheid, recycling, handcraft en vintage beleven een 'revival' en spreken opnieuw enorm aan als het gaat om het aankleden en decoreren van je huis. Ze zijn naast een fantastisch kunstwerk waar je van kan genieten ook nog eens prima voor de akoustiek. De zachte materialen dempen het geluid.

AG Lichtveld
AG Lichtveld

Divers aanbod

Kom naar de expositie 'De Draad show' en bewonder deze prachtige collectie wandkleden. Ze zijn te leen en te koop en worden geleverd met ophangsysteem. SBK pakt uit met een rijke en veelzijdige collectie wandkleden. 2020 wordt het jaar van de terugkeer van textiel, zegt de internationaal bekende trendwatcher Lidewij Edelkoort: ‘Handgemaakt, met aandacht vervaardigd, niet onderhevig aan tijd en verbindend’ zijn de nieuwe sleutelwoorden. 

Textiel krijgt weer een hoofdrol, niet alleen in de mode maar ook in het interieur. Deze opwaardering van een van onze oudste culturele expressies komt in een tijd waarin er op allerlei terreinen tegelijkertijd heel veel verandert en technologie een steeds grotere rol speelt. 

Trends in textiel

Trends weerspiegelen het levensgevoel en zijn het antwoord op de maatschappelijke ontwikkelingen. En binnen deze trends is het wandkleed in al haar verschijningsvormen immens populair. 

'Maximum Glam' is de meest experimentele trend, waarin alles draait om tegenstellingen en glamour, tech en waarin allerlei verschillende prints worden gecombineerd.  In deze trend draait het om imperfectie, niets hoeft bij elkaar te passen,  net als in de jaren negentig.  Het is het antwoord van het rebellerende individu, dat zich wil uitspreken tegen de wereld van Big Tech waarin een eigen mening soms lijkt te worden afgestraft door de mening van de massa.

'Pure Spiritual', is een  tendens waarbij thuis naar een balans tussen natuur en mystiek wordt gezocht, met een voorkeur voor organische structuren en natuurlijke materialen. Het verlangen naar de natuur, eenvoud en overzicht in een steeds drukker wordende wereld zijn hierbij de aanleiding. 

'Active Urban' is een pure, betaalbare en functionele no-nonsense stijl voor de actieve jonge stedeling.

Bij 'Heritage-Lux' voert het verlangen naar ons verleden en de hang naar luxe, pracht, verfraaiing en decoratie de boventoon. En tenslotte, als antwoord op onze multiculturele samenleving, is er de trend 'Multi-Local', die alle verschillende culturele invloeden in één interieur verenigt. Aan de 'Pure Spiritual' tendens met haar aan de natuur gelinkte kleurenpalet en haar organische stoffen. Wandkleden sluiten ook nauw aan bij de 'Active Urban' trend door haar akoestische kwaliteiten. Aan de nostalgie van de 'Heritage-Lux' door haar verfraaiende en decoratieve karakter. Aan de 'Multi-Local' door haar universele patronen.

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2020 SBK design by manoverboord