< terug naar het overzicht
Frits Peeters | Paint cut wash
02-11-2019 / 13-12-2019

Van 2 november tot en met 13 december 2019 presenteert SBK Breda in haar galerie werken op papier van beeldend kunstenaar Frits Peeters. De titel is ontleend aan de kenmerkende collageachtige werkwijze die hij hanteert bij de totstandkoming van zijn kunstwerken.

Frits Peeters
Frits Peeters
Frits Peeters
Frits Peeters

Frits Peeters stelt ze samen uit vooraf geschilderde en bewerkte stukken papier die hij verknipt, afspoelt en weer herschikt. Dit zich herhalende proces resulteert in impressies en interpretaties van industriële en stedelijke omgevingen.

Was nog niet zo lang geleden de sloophamer het lot van oude fabrieksterreinen om plaats te maken voor iets nieuws, vandaag de dag is hergebruik een voor de hand liggende optie. Fabrieken worden woningen of krijgen een culturele herbestemming. Deze ontwikkeling fascineert Frits Peeters; ze loopt als rode draad door zijn  werk.   Gezien de thematiek passen de werken uitstekend in de galerie, die immers centraal ligt in zo’n omgeving. De wijk Belcrum in Breda is een voormalige fabriekswijk in de periferie van de binnenstad en vormt inmiddels een bruisend cultureel centrum in Breda.

Op zaterdag 2 november om 15:00 uur wordt de tentoonstelling geopend in aanwezigheid van de kunstenaar. De opening wordt verricht door dhr. Frans van Dooremalen. U bent van harte welkom.

Open: op afspraak
do en vr 11.30-17.30 en zat 12.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net