< terug naar het overzicht
Marwan Bassiouni | New Dutch Views
13-10-2019 / 17-11-2019

Met trots presenteert SBK KNSM de epositie 'New Dutch Views' van Marwan Bassiouni. Vorig jaar won Marwan de SBK Sprouts Young Talent award 2018 tijdens de jaarlijkse Sprouts expositie, met werk van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. Nu is hij te zien met zijn eigen solo expositie. 'New Dutch Views' is een herinterpretatie van de traditionele genres van sociale documentaire en landschapsfotografie.

Graag nodigen wij u uit voor de finissage en Artist Talk met de kunstenaar op zaterdag 16 november om 15u. RSVP voor 13 november.  

Uit het juryrapport:

'Marwan is bezig met vorm, kleur en compositie, maar geeft daarnaast inhoudelijk ingrediënten om op door te filosoferen, om als toeschouwer een oordeel te vellen over het uitzicht dat hij de kijker biedt. Daarnaast is Bassiouni sinds acht jaar zelf een praktiserende Moslim en heeft zo dus niet alleen letterlijk van binnenuit de Moskee foto’s gemaakt van de wereld die zich daarbuiten toont, hij heeft ook figuurlijk van binnenuit onderzoek gedaan naar de gemeenschap waar hij onderdeel van is en diens omgeving.'

Hij zet daarmee een fijnzinnige vormentaal in om een oprechte uitspraak te doen over onze hedendaagse wereld en dat maakt dat Alex de Vries ( Eigenaar Stern/Den Hartog & de Vries, bureau voor communicatie in kunst en cultuur) en Lieneke Hulshoff (hoofdredacteur Mr Motley) hem hebben verkozen tot de overtuigende winnaar van  SBK SPROUTS 2018.

Lees het volledige juryrapport

New Dutch Views#24
New Dutch Views#24
New Dutch Views #10
New Dutch Views #10
New Dutch Views # 6
New Dutch Views # 6
New Dutch Views # 19
New Dutch Views # 19
New Dutch Views # 26
New Dutch Views # 26
New Dutch Views #23
New Dutch Views #23
New Dutch Views # 3
New Dutch Views # 3
New Dutch Views # 3
New Dutch Views # 3

'Between January 2018 and February 2019, I travelled across the Netherlands photographing the Dutch landscape from inside Dutch mosques. I wanted to create an image that would suggest a different way of looking at Islam in the West. If I place my tripod on the prayer rug and open the blinds of the window, and if I focus just as much on the outside as I would on the inside, could the resulting photograph narrow the distance between us?

All photographs are composites and representations of actual Dutch mosque interiors with their views on the local landscape. Each mosque is depicted in its actual surroundings'  Marwan Bassiouni.

Open: op afspraak
wo-vrij 11.00-18.00 Za+zo 12.00 -17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net