< terug naar het overzicht
SBK Sprouts Young Talents 2019
13-10-2019 / 27-10-2019

'Best Young Art graduates' van NL kunstacademies onder één dak 

Van zondag 13 -27 oktober organiseert SBK de zesde editie van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents met nieuw werk van de 'best young art graduates' van de Nederlandse kunstacademies 2019. Met dit podium wil SBK jonge kunstenaars een springplank bieden door hen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. 

De feestelijke opening was op 13 oktober 2019 bij SBK KNSM/ Loods 6.

Sprouts presenteert werk van 31 talenten die vanuit verschillende disciplines werken. Er zijn (licht)installaties, (wand)sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie, site-specific werken en beelden. Sprouts is geweldige kans om in één expositie een selectie van de beste talenten uit honderden ‘graduates’ van de 11 meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies bij elkaar te zien. Dit mag je als kunstliefhebber niet missen! 

Tijdens de opening  zijn de jaarlijkse SBK Sprouts Young Talent Award en de SBK –Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs uitgereikt.

Iriée Zamblé en Tibor Dieters ontvingen de SBK Sprouts Young Talent Award en Stella Hyunji Kim de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs. Zij zijn uit een line-up van 31 pas afgestudeerde jonge kunstenaars (een selectie van Nederlandse kunstacademies) gekozen als ‘meest veelbelovende talenten’ van hun lichting. 

Bekijk de catalogus.

Alex Avgud
Alex Avgud
Aliaksandra Puhachova
Aliaksandra Puhachova
Stella Kim
Stella Kim
Jorge Barragán Castaño
Jorge Barragán Castaño
Kim Gromoll
Kim Gromoll
Laura van Daalen
Laura van Daalen
Maarten Fijan
Maarten Fijan
Myrto Christo
Myrto Christo
Roos Vogels
Roos Vogels
Su Melo
Su Melo
Suzette Bousema
Suzette Bousema
Pleun Moons
Pleun Moons
Ana Oosting
Ana Oosting
Caroline Bach
Caroline Bach
Eloise Dieutegard
Eloise Dieutegard
Henry Byrne
Henry Byrne
Iree Zamble
Iree Zamble
Karlijn van Beurden
Karlijn van Beurden
Katharina Juricic
Katharina Juricic
Lisette vanHoogenhuyze
Lisette vanHoogenhuyze
Soren Nellemann
Soren Nellemann
Thom van Rijckevorsel
Thom van Rijckevorsel
Tom van Veen
Tom van Veen
Zahar Bondar
Zahar Bondar
Hiu Ching Chan, Tiffany
Hiu Ching Chan, Tiffany
Tibor Dieters
Tibor Dieters
Alex Avgud
Alex Avgud
Robin Speijer
Robin Speijer
Iriée Zamblé
Iriée Zamblé

Best young art graduates 2019

Alex Avgud, Caroline Bach, Jorge Luis Barragán Castaño, Karlijn van Beurden, Zahar Bondar, Suzette Bousema, Henry Byrne, Hiu Ching Chan Tiffany, Myrto Christou, Laura van Daalen, Tibor Dieters, Eloïse Dieutegard, Maarten Fijan, Zara Glaser, Kim Gromoll, Lisette van Hoogenhuyze, Stella Hyunji Kim, Katarina Juricic, Pjotr van Leeuwen, Ilse Martens, Su Melo, Pleun Moos, Søren Nellemann, Ana Oosting, Aliaksandra Puhachova,Thom van Rijckevorsel, Robin Speijer, Tom van Veen, Roos Vogels, Iriée Zamblé en Marius van Zandwijk.

Side-expositie LINK: verbinding maken tussen jongere en gevestigde kunstenaars

Naast Sprouts is ook de side-expositie LINK te zien. Acht gerenommeerde kunstenaars, allen leden van Arti et Amicitiae en met werk vertegenwoordigd in de SBK-collectie, presenteren recent werk. Er wordt een connectie gemaakt met hun werk en dat van de afgestudeerde Sprouts kunstenaars. Deelnemende kunstenaars LINK: Roland Berning, Marieke Bolhuis, Henriëtte van 't Hoog, Erik Odijk, Helma Pantus, Marianne Roodenburg, Maria Schilder en Mirjam de Zeeuw. 

Kunstprijzen

SBK presenteert naast de expositie twee kunstprijzen: de SBK Sprouts Young Talent Award en in samenwerking met de Stichting Otto Hetterscheid de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs.

SBK Sprouts Young Talent Award 

De winnaar van de SBK Sprouts Young Talent Award wordt dit jaar bepaald door Laurie Cluitmans (conservator Hedendaagse Kunst Centraal Museum Utrecht) en Reyn van der Lugt (voormalig museumdirecteur, kunstverzamelaar en curator) samen met het artistieke team van SBK.

SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

De doelstelling van de SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is het stimuleren van jonge kunstenaars. Deze jaarlijkse prijs is het initiatief van de Stichting Otto Hetterscheid i.s.m. SBK. 

Rondleidingen

Vind je het leuk iets meer te horen over de achtergrond van de Sprouts kunstwerken? Je kunt je aanmelden voor een gratis rondleiding op zondag 20 oktober. De rondleiding is vanaf 15.00 uur en duurt ca. 30 minuten. Svp aanmelden via amsterdamknsm@sbk.nl.

Locatie
Loods 6 - ingang vestiging SBK KNSM
KNSM-laan 307-309
Amsterdam

 

Open: din - vrij 10.00 - 18.00 uur
zat & zon 11.00 - 18.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord