< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

SIBA SAHABI

 

In deze tentoonstelling zullen werken getoond worden van Siba Sahabi uit de collectie SHEHERAZADE, ISTANBUL TWILIGHT en BETWEEN TWO RIVERS. Binnen haar werk laat zij een connectie zien tussen de oude culturen uit het Midden - Oosten en diens invloed op de Westerse cultuur.

SHEHERAZADE

De collectie is geïnspireerd op nachtelijke silhouetten van de daken in het Midden - Oosten. De serie bestaat uit een aantal vilten lampen, deze zijn opgedragen aan en geïnspireerd door Sheherazade, de beroemde verhalenvertelster uit "Duizend en een Nacht". Ze is een wijze koningin die ontsnapt aan de doodstraf door het vertellen van verhalen aan de heersende sultan.

In de 18e en 19e eeuw werd zij in de Westerse wereld steeds meer als een exotische en erotische vrouw neergezet. Europa werd toen gedomineerd door het preutse Victoriaanse denken. Oriëntaalse verhalen en cultuur werden gebruikt bij wijze van Escapisme. In de 20e eeuw wordt zij steeds meer gezien als rolmodel voor het feminisme hetgeen opmerkelijk is vanwege haar Perzische achtergrond.

ISTANBUL TWILIGHT

Deze collectie bestaat uit vilten kandelaars geinspireerd op de silhouetten van de stad Istanbul. De kleuren die gebruikt zijn geven de schakeringen weer van de facades in de schemering. De materiaalkeuze is in dit geval gebaseerd op het feit dat wol onbrandbaar is.

BETWEEN TWO RIVERS

Tussen twee rivieren is de oude Griekse vertaling voor Mesopotamie , de bakermat van de Westerse beschaving en hier ligt dan ook de oorsprong van het keramische pottenbakken met behulp van de draaitafel. Deze vernieuwingen op het gebied van het pottenbakken zijn van grote invloed geweest op de huidige Westerse keramische cultuur. De draaitafel maakte het mogelijk om ronde ontwerpen sneller en preciezer te kunnen fabriceren. Deze techniek werd in Grieken land geïntroduceerd in ca. 2200 voor Chr.. Karakteristiek voor deze Minoische keramische objecten zijn de circulaire geribbelde randen. Siba vertaalt deze beeldtaal in haar eigen stijl met vilten sculpturen in de vorm van karaffen en vazen.

Siba's objecten zijn opgebouwd uit circulair aangebrachte vilten stroken die aan beide zijden gecoat zijn met een verflaag. Zo bestaat ieder object uit drie kleuren. De originele kleur van het vilt op het oppervlak van de rand, een kleur aan de binnenkant en een kleur aan de buitenkant van het object.

 

MYONGSU SEO

 

Myungsu Seo studeerde in 2012 af aan de afdeling Glas van de Gerrit Rietveld Academie. Zij exposeerde vervolgens in het Glasmuseum Leerdam en in het ING House Amsterdam. Seo is gefascineerd door water. In een installatie van waterdruppels met water uit verschillende steden laat zij natuur en de stad samenkomen. De warmte doet het water verdampen en het licht laat het water leven. Het geheel is een serene installatie in de etalage van SBK KNSM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open: op afspraak
wo-vrij 11.00-18.00 Za+zo 12.00 -17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net