< terug naar het overzicht
The Silkscreen Show
26-01-2019 / 09-03-2019

SBK heeft acht talentvolle beeldend kunstenaars gevraagd om bij Grafische Werkplaats RAAF in Breda een unieke zeefdruk te maken in lijn met hun werk.

Annemarie Slobbe - Zonder titel - Zeefdruk
Annemarie Slobbe - Zonder titel - Zeefdruk
Femke Dekkers - Werktafel - Zeefdruk
Femke Dekkers - Werktafel - Zeefdruk
Harry Markusse - Zonder titel - Zeefdruk
Harry Markusse - Zonder titel - Zeefdruk
Ide Andre - Zonder titel - Zeefdruk
Ide Andre - Zonder titel - Zeefdruk
Marije Vermeulen - Zonder titel - Zeefdruk
Marije Vermeulen - Zonder titel - Zeefdruk
Michiel van der Zanden - Zonder titel - Zeefdruk
Michiel van der Zanden - Zonder titel - Zeefdruk
Nasbami - Zonder titel - Zeefdruk
Nasbami - Zonder titel - Zeefdruk
Thomas van Rijs - Zonder titel - Zeefdruk
Thomas van Rijs - Zonder titel - Zeefdruk
Grafische Werkplaats RAAF
Grafische Werkplaats RAAF

Met deze opdracht geeft SBK deze kunstenaars een extra podium en kunstliefhebbers de kans om voor een goede prijs een bijzonder kunstwerk te kopen of te huren.* Om de werken exclusief te houden is een oplage vastgesteld op tien drukken.

Deelnemende kunstenaars zijn: Ide André, Femke Dekkers, Harry Markusse, Nasbami, Thomas van Rijs, Annemarie Slobbe, Marije Vermeulen en Michiel van der Zanden.

Ide André
Ide André (1990) studeerde aan kunstacademie Artez in Arnhem. Zijn schilderijen, die zich zowel nonchalant en vluchtig als helder en scherp aan het oog van de kijker presenteren, vinden hun oorsprong in allerlei handelingen en acties die binnen of buiten de atelierruimte plaatsvinden. Aan de hand van een impulsieve, maar bewust dogmatische werkwijze beweegt André zich op een verkennende manier over zijn doeken. 

Femke Dekkers
In het spanningsveld tussen statische architectuur en de illusie van het schilderachtige perspectief zoekt Femke Dekkers (1980) naar vrije ruimte waar sculptuur en schilderkunst in elkaar overgaan. Met de fotocamera bepaalt ze een perspectief om vervolgens de driedimensionale omgeving, gekaderd door de lens, als een canvas te gebruiken: een leeg vlak waarbinnen nieuwe ruimtelijke ordeningen kunnen ontstaan. Dekkers studeerde aan AKV St. Joost ’s-Hertogenbosch.

Harry Markusse
Harry Markusse (1990) studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Hij is geïntrigeerd door het minimalisme en ziet het als een uitdaging om een beeld te maken met zo min mogelijk handelingen. Kleur, licht, ritme, repetitie en dynamiek zijn voor hem heel belangrijk om tot een spannende maar harmonieuze compositie te komen. 

Nasbami 
Nasbami is een pseudoniem van Nazif Lopulissa (1991). Hij begon zijn carrière met het maken van graffiti maar haalde uiteindelijk meer voldoening uit het maken van kunst. In 2016 studeerde hij af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij onderzoekt in zijn werk de vormentaal van objecten, plaatsen en situaties uit zijn dagelijks leven in een kleurrijke en speelse stijl.

Thomas van Rijs
In de werken van Thomas van Rijs (1986) vormen interpretaties en reconstructies van gefragmenteerde en vervlogen herinneringen de basis. Het werk van Thomas van Rijs is een archeologisch en antropologisch onderzoek naar zijn verleden. Naast dat hij het onderzoekende karakter van zijn werk als conceptueel uitgangspunt neemt, is het ook letterlijk terug te vinden in de verschillende lagen van de schilderijen. Van Rijs studeerde aan KABK in Den Haag. 

Annemarie Slobbe
Annemarie Slobbe (1990) studeerde aan AKV. St Joost Breda. Ze documenteert in haar werk een overgang in tijd. Van een afstand lijkt het bijna op een digitale afbeelding, maar als je haar werk dichtbij bekijkt ontdek je hoe elk minutieus detail met de hand tot stand is gekomen.  

Marije Vermeulen
Marije Vermeulen (1976) maakt schilderijen en wandstukken waarin kleur, energie en helderheid belangrijke elementen zijn. Het werk bestaat uit nauwkeurig verdeelde, strak uitgevoerde vormen en patronen, gebaseerd op romantische en exotische clichébeelden die getuigen van een leven vol avontuur, glamour en reizen. Vermeulen studeerde aan AKV St. Joost ’s-Hertogenbosch.

Michiel van der Zanden
Michiel van der Zanden (1972) studeerde aan AKV. St. Joost Breda. Zijn visuele constructies bevatten zowel ironische lichtheid als oprechte verwondering en zijn geworteld in de popcultuur, digitale games en de beelden uit zijn jeugd. Recentelijk maakt van der Zanden sculpturen van gestapelde verf uit uitgeknepen tubes; een ode aan olieverf.

 

* De werken uit deze expositie zijn te huur en te koop. Ze zijn de eerstkomende vijf jaar niet te koop met collectietegoed. Wel kan gebruik worden gemaakt van onze eigen kunstkoop regeling

Open: do en vr 11.30-17.30 en zat 12.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net