< terug naar het overzicht
Summer exhibition
07-07-2018 / 08-08-2018

Typische uitzichten die doen denken aan de zomer. De eerste blikken op de vakantiebestemming, het uitzicht onderweg, de nachtelijke tochten met een volgeladen auto en alle bijbehorende attributen, en activiteiten die bij de zomer horen. 

J.C.J. Vanderheyden - Midnight sun
J.C.J. Vanderheyden - Midnight sun
Carla Roelofs Boogaarts - Zonder titel
Carla Roelofs Boogaarts - Zonder titel
Florette Dijkstra - Woud
Florette Dijkstra - Woud
Vincent Dams - Zonder titel
Vincent Dams - Zonder titel
Maziar Afrassaiabi - Het toeval van de plaats
Maziar Afrassaiabi - Het toeval van de plaats
Hans Landsaat - De heuvel de rotsen
Hans Landsaat - De heuvel de rotsen
Dorine van Delft - From above
Dorine van Delft - From above

Lichte, frisse werken rondom deze periode van het jaar. Met Hans Landsaat, J.C.J. Vanderheyden, Marinus Fuit, Marianne Hadelhoff, A. Koster, Rinus Groenendaal, Frans Baake, Maziar Afrassiabi, Aart Rietbroek, Vincent Dams, Cor van Gulik, Gideon Brugman en Carla Roelofs Boogaarts.

WAARNEMING | JCJ Vanderheyden (1928-2012)
De Brabantse wereldreiziger Vanderheyden heeft vanaf het midden van de jaren ’60 van de twintigste eeuw een indrukwekkend, breed en invloedrijk oeuvre opgebouwd dat bestaat uit schilderijen, fotokunst, video's, grafisch werk, publicaties, installatie. Zijn werken worden gekenmerkt door een abstraherende beeldtaal en een hoge mate van sensibiliteit. Hij onderzocht op subtiele wijze de waarneming van grootheden als licht, ruimte en tijd.

DROOMLANDSCHAP | Hans Landsaat
Rond 1985 maakte Hans Landsaat zijn eerste reis door Australië. Het landschap dat hij daar aantrof gaf hem een schok van herkenning. De vormen die hij daar zag, bijvoorbeeld een rots in de woestijn, waren de vormen die tot dan toe alleen in zijn fantasie en dromen bestonden. Veel van zijn gedachtes en gevoelens herkende hij in dit landschap.

Landsaat noemt de schrijvers Kafka en Witold-Gombrowic en de dichter Wallace Stevens een belangrijke inspiratiebron. De thematiek over de uitwisselbaar­heid van de vorm, die bij deze schrijvers een grote rol speelt, is van grote invloed geweest op de vorming van zijn denken.

NOMADE | Maziar Afrassiabi
Vaag spoedt een auto zich door een leeg landschap van wat velden met prikkeldraad. Het beeld is grijs. Deze zeefdruk van Maziar Afrassiabi is gebaseerd op een foto die hij heeft genomen vanuit een rijdende trein ergens tussen Rotterdam en Zoetermeer: je ziet de smalle Hollandse polderwegen temidden van een eentonig groen.

“Ik wil geen vast beeld maken. Voor mij telt alleen de beweging. Ik werk veel met video-installaties, zodat de beelden ook letterlijk bewegen. Alle nadruk moet liggen op de beweging.” Snelle gebaren van zijn handen onderstrepen zijn woorden. Even houdt hij ze stil, maar zo gauw hij weer praat flitsen ze mee. “Ik ben niet meer in staat om een vast beeld te maken. Ik ben zelf vluchtig. Ik ben een nomade.”

Open: op afspraak
wo - vr 11-17 en zat 10-17
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net