< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Paul Smulders heeft het schilderproces als thema van zijn werk gekozen. Zonder vooropgezet plan laat Smulders zich leiden door zijn schildermateriaal. Hij werkt met diverse verfsoorten, inkten en lakken, die hij op elkaar laat inwerken als in een alchemistisch proces. In verschillende methodieken wordt het materiaal opgebracht. Door de kleurstoffen vrijelijk op elkaar te laten inwerken ontstaat er iets wat de schilder weliswaar in gang zet, maar dat zich voor een belangrijk deel toch als een onvoorspelbaar proces voltrekt. hij geeft zijn materiaal zoveel mogelijk de ruimte om een beslissende factor te zijn bij de uiteindelijk compositie.

In zijn huidige werk staan motieven uit de natuur centraal. Smulders’ werk toont niet alleen landschappelijke motieven, maar laat ook de dynamiek zien zoals die in de natuur werkzaam is. Op zijn schilderijen krijgt men dan ook de wisselwerking te zien tussen twee soorten natuur. Het natuurlijk effect van een zo ongedwongen mogelijke schilderkunst wedijvert op het doek met het aloude vormenspel uit de levende natuur.

De zoektocht naar balans tussen beeld en materie, structuur en chaos, is altijd zichtbaar in Smulders’ werk. Hij wil dat het beeld verf; en de verf beeld wordt. Zijn schilderijen zijn zeker figuratief te noemen, maar de figuratie komt maar nét aan de oppervlakte.

Zoals water vrijelijk zijn weg zoekt door het landschap, zo vindt de verf en inkt van Smulders zijn weg op het platte vlak.

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 14 oktober om 15 uur, in aanwezigheid van de kunstenaar. Verzamelaar van Smulders’ werk, Hein van Opstal, is uitgenodigd als spreker en geeft een toelichting op het werk. De tentoonstelling loopt t/m 17 december 2017. U bent van harte welkom!

 

Rendez-Vous

De afsluitende finissage vindt plaats op zondag 17 december van 14 tot 17 uur.

9 beeldende kunst instellingen in Breda openen zondag 17 december gezamenlijk hun deuren onder de noemer Rendez-Vous. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er openingen van nieuwe exposities, speciale presentaties en finissage's van tentoonstellingen die je gezien moet hebben. Op deze manier kun je in één middag genieten van al dat beeldend moois dat Breda te bieden heeft.

Deelnemende instellingen Rendez Vous;
Atlas initiatief, Club Solo, Drift, Galerie Ecker, IDFX, KOP, Stedelijk Museum Breda, SBK Breda en Witte Rook.

Open: op afspraak
do en vr 11.30-17.30 en zat 12.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net