< terug naar het overzicht
Joris Kuipers
15-04-2017 / 27-05-2017

De schoonheid van een gestolde explosie.

Vanaf 15 april zijn wand reliëfs, keramiek en installaties van Joris Kuipers te zien in SBK Galerie 3 Amsterdam Noord. De reliëfs, gemaakt naar aanleiding van de installatie Völlig losgelöst (2013), zijn geproduceerd met een laser cut techniek waardoor een identieke vorm en compositie ontstaat. De unieke tekening wordt aangebracht door deze met de hand te beschilderen. 

Naast de wand reliëfs worden ook sculpturen getoond die Kuipers maakte in 2015 aan het EKWC (Europees Keramisch Werk Centrum) in Oisterwijk. De werken, die opgebouwd zijn uit losse onderdelen van klei, zijn met gekleurd glazuur aan elkaar ‘gelijmd’. 
De tentoongestelde keramische objecten en reliëfs lijken gestolde explosies van kleur en vorm. De kunstenaar liet zich echter ook inspireren door hersenscans, wat een fascinerende kijk geeft op deze wonderlijke sculpturen.


Kuipers’ installaties zijn indrukwekkend, dynamisch en hedendaags: Facebook en Vodafone namen werk van Kuipers op in hun kunstcollectie. 
Als je niet dagelijks op het hoofdkantoor van Facebook komt om zijn werk daar te zien hangen, mag je zeker deze expositie niet missen. 
Het werk van Joris Kuipers is tot en met 27 mei bij SBK Amsterdam Noord te bekijken. 

Open: I.V.M. VERHUIZING NAAR SLOTERDIJK GESLOTEN
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net