< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam Zuid

Bert Verhoeff
20-10-2013 / 17-11-2013

Van 20 oktober tot en met 17 november presenteert Galerie 59 klassiek en recent werk van fotograaf Bert Verhoeff. De expositie bestaat uit iconische zwart-wit foto's die Verhoeff in de tachtiger jaren maakte als fotojournalist en een selectie panorama foto's van oer-Nederlandse sloten, een preview van zijn recente project NL waarin Nederland en de Nederlandse identiteit centraal staat.

De expositie opent op zondag 20 oktober om 15.00 met een artist talk met fotograaf Bert Verhoeff.

test
test
test
test
test
test
test

In de jaren '80 was Bert Verhoeff fotojournalist voor meerdere kranten maar met name fotografeerde hij voor de Volkskrant. In zijn fotografie weet hij kunst en journalistiek zeer dicht bij elkaar te brengen. In 1984 won hij dan ook De Zilveren Camera en in 1988 werd hij uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar. 

Na zijn fotojournalistieke periode richtte Bert Verhoeff zich op langlopende projecten. Zijn panoramafoto’s van sloten maken deel uit van het project NL. Daarin gaat Verhoeff op zoek naar Nederlandse eigenaardigheden en naar dat wat ‘ons’ net even anders maakt dan bijvoorbeeld de gemiddelde Europeaan. Maar ook het thema water komt aan bod, vooral getemd water. 

Panoramafoto’s van sloten - Nederland heeft er 330.000 kilometer van. Als je van het zuidwesten naar het noordoosten een diagonaal trekt, valt Nederland in twee delen uiteen. In het noordwesten vindt je bijna drie keer meer sloten dan openbare wegen, terwijl in het zuidoosten rivieren het beeld domineren.

Open: -
SBK Zuid is per 1 okt 2019 gesloten.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord