< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam Noord

Africa meets North
29-10-2016 / 03-12-2016

Art & Coffee break 
Op zaterdag 26 november van 12.00 - 14.00 kan iedereen die interesse heeft binnenwandelen en onder het genot van een bijzondere Kameroense kop koffie de expositie bekijken. De koffie is afkomstig van het Bandjoen Station project, opgezet door kunstenaar Barthélémy Toguo. Galeriehouder Fons Geerlings is aanwezig  om voor wie dat wil toelichting te geven op de kunstwerken. ‘Africa meets North’ loopt nog tot 3 december 2016. 

In 'Africa meets North' komt hedendaagse Afrikaanse kunst naar Amsterdam Noord. Afrika bruist van de creativiteit. Dit is de conclusie die je wel moet trekken wanneer je de kleurrijke kunstwerken bekijkt die SBK Galerie 23 voor hedendaagse Afrikaanse kunst presenteert in de pop-up expositie die zij heeft georganiseerd bij SBK Amsterdam Noord.

Voor deze pop-up expositie ‘Africa meets North’ stelden galeriehouders Fons Geerlings en Priscilla Tosari een selectie van hedendaagse Afrikaanse kunst samen van bekende en minder bekende kunstenaars. 

De kunstwerken die normaal hun thuis hebben bij SBK Galerie 23 op de KNSM-laan, zijn nu tijdelijk bij elkaar in Noord en vormen een verassende line up. Opvallend zijn de sprekende kleuren van de werken en het uiteenlopende materiaalgebruik; van werken op aluminium tot doeken geschilderd met een mix van verf, zand en hooi! 

Er is werk te zien van o.a. Abdelaziz L’khattaf (Marrakech), Obinna Makata (Nigeria), George Struikelblok (Suriname), Didier Donatien Alihonou (Ivoorkust) en Gérard Quenum (Benin). 

 

test
test
test
test
test
test
test

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord