< terug naar het overzicht


Spaarnestad Photo Collectie
11-08-2016 / 01-07-2018

SBK heeft een doorlopende samenwerking met Spaarnestad Photo Archief. 

De collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief is een documentair fotoarchief dat historisch beeld-foto’s, negatieven en glasplaten- herbergt van de beginperiode van de fotografie tot de beginperiode van het digitale tijdperk. Voor de foto’s uit het archief die speciaal voor SBK zijn geselecteerd werkt de Stichting Spaarnestad Photo samen met tentoonstellingsmaker Jedithja de Groot. Vanuit haar ervaring in de beeldende kunst zoekt zij in het archief naar intrigerende verhalen en mensen, naar nostalgische beelden met een mooie compositie, details en schoonheid, soms los van hun historische waarde. Met ruim twaalf miljoen beelden is de inspiratie oneindig. 
 
Als u als particulier of als bedrijf een foto wilt huren of kopen uit de collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief kan dat via SBK. De geselecteerde foto’s zijn exclusief  te verkrijgen via SBK. 
 
Op de website van Jedithja de Groot worden diverse thema’s nader belicht. U vindt er een selectie op het gebied van bijvoorbeeld mode, vakantie, schaduw, dansen, worstelaars en diverse grote steden. De foto’s belichten geschiedenis vanuit een eigentijds blik. In gastblogs wordt een persoonlijke visie op de foto’s gegeven door bekenden uit het culturele veld. De werken zijn direct te leen en te koop. 
 
 www.jedithjadegroot.nl / www.spaarnestadphoto.nl

test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord