< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

WARREN RICHARDSON (Australie)   'Hope for a New Life' 

Door een opening in het prikkeldraad wordt een baby overhandigd aan een Syrische vluchteling. De vluchteling had op 28 augustus de grens tussen Servie en Hongarije, bij Roszke, overgestoken. De Hongaarse regering verscherpte het vluchtelingenbeleid. In juli begon het land aan de bouw van een 4 meter hoge afrastering langs de grens met Servie, zodat alleen de reguliere grensovergangen nog konden worden gebruikt. Vluchtelingen zochten alternatieve routes tot de afrastering op 14 september was voltooid. Deze groep had zich 4 uur lang in een appelboomgaard verscholen. Bespoten met pepperspray en de grenspolitie ontwijkend proberen ze een doorgang te vinden.

SERGIO TAPIRO (Mexico)  'The Power of Nature'

De uitbarsting van de Colina vulkaan gaat gepaard met een regen van stennen, bliksem en lavastromen, op 13 december. Als een van de meest actieve vulkanen van Mexico toonde de Colina vanaf juli een toenemende activiteit. De bliksem ontstaat doordat stukken rots, as en ijsdeeltjes in de vulkanische pluim met elkaar botsen, wat een statische ontlading veroorzaakt - net zoals bij ijskristallen in wolken.

ANUAR PATJANE FLORIUK (Mexico)   'Whale Whisperers'

Een bultrug en haar pasgeboren kalf zwemmen in zee bij Roca Partida, het kleinste eiland van de Revilagigedo-archipel, voor de westkust van Mexico. Tijdens de paartijd herbergen de wateren rond de archipel een grote populatie bultruggen en ze trekken dan veel duikers. Afgezien van een kleine marinebasis zijn de eilanden onbewoond. Ze zijn in 1994 uitgeroepen tot biosfeerreservaat en de UNESCO overweegt om ze tot natuurerfgoed te verklaren.

CHRISTIAN BOBST (Zwitserland)   'The gris-gris Wrestlers of Senegal' 

Als populairste sport van Senegal trekt het Senegalees worstelen grote sponsors en veel publiciteit. De worstelaars kunnen behalve een nationale heldenstatus ook grote rijkdom verwerven door het hoge prijzengeld van honderdduizenden euro's. De sport behoort tot een omvattender West-Afrikaanse traditie, maar in de Senegalese variant is het slaan met handen toegestaan. Historisch gaat de sport terug op de voorbereiding van groepen strijders op oorlog, ook nu nog hangt om het worstelen een aura van mannelijke kracht en stamina.

MARIO CRUZ  (Portugal)  'Tabiles: Modern Day Slaves'

Vanouds wordt op islamitische kostscholen in Senegal, de zogenaamde daaras, godsdienstonderricht en Arabische les gegeven aan kinderen van 5 tot 15 jaar. Er is echter nauwelijks toezicht op de scholen en de omstandigheden zijn vaak erbarmelijk, met uitgehongerde kinderen die in een overbevolkte, onhygienische situatie moeten overleven. Scholieren ofwel tabiles worden geslagen en soms urenlang vastgeketend. Sommigen zijn het slachtoffer van mensenhandel. De tabiles moeten geregeld 8 tot 9 uur op straat bedelen; de aalmoezen die ze krijgen moeten ze afstaan aan hun maarabout (leraar). Volgens Human Rights Watch worden alleen al in Dakar en omgeving ruim 30.000 jongens gedwongen uit bedelen te gaan.

 

 

Open: op afspraak
wo-vrij 11.00-18.00 Za+zo 12.00 -17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net