< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam Zuid

Beauty’s - start samenwerking Spaarnestad Photo
19-06-2016 / 24-07-2016

Wij zijn trots op onze nieuwe samenwerking met historisch archief Spaarnestad Photo. 
 
Een expositie van dertien bijzondere foto’s uit het meer dan twaalf miljoen beelden tellende archief van de collectie Spaarnestad, is slechts het begin van de nieuwe samenwerking tussen Stichting Spaarnestad Photo en SBK. Prachtige foto’s van bloemen van Leendert Blok en unieke historische straatbeelden van Amsterdam zijn vanaf 19 juni a.s. te huur en te koop bij SBK in de Jakob Obrechtstraat.

 

Spaarnestad historisch fotoarchief - Beatles, fotograaf onbekend, 1964
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Ger Dijkstra, 1970
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Leendert Blok, 1920
Gerti Bierenbroodspot - Kreta labyrinth 2
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Leendert Blok, 1920
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Leendert Blok, 1923
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Emile Luider, jaartal onbekend
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Adriaan Boer, 1916
Spaarnestad historisch fotoarchief - Fotograaf: Theo van Houts, 1968

De collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief is een documentair fotoarchief dat historisch beeld-foto’s, negatieven en glasplaten- herbergt van de beginperiode van de fotografie tot de beginperiode van het digitale tijdperk. Voor de foto’s uit het archief die speciaal voor SBK zijn geselecteerd werkt de Stichting Spaarnestad Photo samen met tentoonstellingsmaker Jedithja de Groot. Vanuit haar ervaring in de beeldende kunst zoekt zij in het archief naar intrigerende verhalen en mensen, naar nostalgische beelden met een mooie compositie, details en schoonheid, soms los van hun historische waarde. Met ruim twaalf miljoen beelden is de inspiratie oneindig. 
 
Als u als particulier of als bedrijf een foto wilt huren of kopen uit de collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief kan dat via SBK. De geselecteerde foto’s zijn exclusief  te verkrijgen via SBK. 
 
Op de website van Jedithja de Groot worden diverse thema’s nader belicht. U vindt er een selectie op het gebied van bijvoorbeeld mode, vakantie, schaduw, dansen, worstelaars en diverse grote steden. De foto’s belichten geschiedenis vanuit een eigentijds blik. In gastblogs wordt een persoonlijke visie op de foto’s gegeven door bekenden uit het culturele veld. We wensen u veel kijkplezier toe en verwelkomen u graag op 19 juni om de eerste presentatie te komen bekijken. De werken zijn direct te leen en te koop. 
 
 www.jedithjadegroot.nl / www.spaarnestadphoto.nl

Open: woe - zat 11.00 - 18.00 uur

Vanaf 5/8/2018 is SBK Kunstuitleen & Galerie 18 op zondag gesloten.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2018 SBK design by manoverboord