< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Peter de Boer

Peter de Boer schildert met ei-tempera die hij zelf maakt. Met dunne lagen over elkaar, gecombineerd met olieverf, vormt dit een technisch boeiend geheel.

Geïnspireerd door de Neo Romantiek en het werk van filosoof Slavoj Žižek, ademen zijn schilderijen een verlangen naar natuurschoon en eenvoud. Toch zijn in zijn werken sporen van menselijk handelen te zien. Maar altijd met respect voor de natuur. Peter de Boer heeft dan ook persoonlijke belangstelling voor duurzaamheid; biologische voedselproductie en fair trade.

We zien kalme en dromerige landschappen met grote gebaren naast verassende details. Veel terugkerende elementen zijn caravans, hutten en tenten. Deze staan voor bescherming en veiligheid, maar staan ook symbool voor (kinderlijk) avontuur en nieuwsgierigheid. Hetzelfde geldt voor de zeegezichten met surfers: De natuur voorziet de mens in speelruimte, maar laat ons tegelijkertijd haar kracht en gevaar zien.

Rosa de Jong

Rosa de Jong is een Amsterdams designer / art director en animator. In haar serie Micro Matter construeert ze binnen reageerbuisjes en stolpen, zwevende miniatuur aardklompjes met daarop staketsel -achtige bouwwerkjes zoals boomhutjes, kleine kampeerplekken en speelse Mediterraans ogende rotswoningen.

De kunstwerken zijn allemaal handgemaakt van een combinatie van karton en natuurlijke objecten, zoals kleine rotsen en boomschors. 
Het lijkt alsof we te maken hebben met een romantisch verzamelaar die op haar reizen stukjes fascinatie heeft weten los te wrikken uit de aardbodem, deze vervolgens wil isoleren binnen het glaswerk om er zo in de toekomst naar terug te kunnen verlangen.

Wat begon als een uitstapje naast haar reclame opdrachten heeft na verschijning op sites als ' this is Colossal' and ' Eyespired'  een enorme vlucht genomen. 


Studio Carolijn Slottje - Air Plants

Air plant is een plantensoort die geen grond nodig heeft om te groeien.
Een speciale blad structuur zorgt ervoor dat de plant water kan opnemen vanuit de luchtvochtigheid.
In het wild gebruiken ze andere planten ter ondersteuning. 

Studio Carolijn Slottje ontwikkelde samen met een fair trade productie partner, geselecteerd door Dutch Design in Development, een handgemaakt net waarin de plant kan groeien. 
Gedurende deze tentoonstelling zijn de Air plants te bezichtigen en tevens verkrijgbaar in onze vestiging.

 

 

Open: op afspraak
do en vr 11.30-17.30 en zat 12.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net