< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Dordrecht

Forecasts In Reverse
18-03-2016 / 21-05-2016

Op vrijdag 18 maart opent in SBK Dordrecht de fototentoonstelling ‘Forecasts in Reverse’. Tijdens de openingsavond maakt Michiel van Iersel, oprichter van het platform Failed Architecture en co-curator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2016, een rondgang langs de fotowerken en gaat daarbij in gesprek met de kunstenaar.

Rubén Dario Kleimeer (Acándí Choco, Colombia; 1978) gebruikt het medium fotografie om stedelijke ruimten te analyseren en beter te begrijpen. Met de blik van een stadsetnograaf, een onderzoeker van ruimtelijke en sociale context, verdiept hij zich in de gebouwde stedelijke omgeving waarin wij wonen, werken en recreëren.

test
test
test

Tussen 2006 en 2013 verbleef hij herhaaldelijk in en om Shanghai, waar hij zijn fotoseries als ‘Chongming Island’ ‘Heritage’ en ‘Yangzhou’ tot stand bracht. Een selectie van die werken zet aan tot het bevragen van de geportretteerde stadslandschappen in ontwikkeling. Daarbij is de blik vooral gevestigd op de manier waarop Shanghai omgaat met zijn erfgoed uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De fotobeelden van de bouw van Dongtan Eco-City op een ruraal eiland, tonen de moeizame relatie tussen China’s groene ambities en de hedendaagse realiteit van snelle verstedelijking. In Yangzhou is de aandacht gericht op de vorm van een aantal publieke pleinen die speciaal zijn aangelegd voor de groeiende middenklasse.

 

 

Open: don - zat 12.00 - 17.00 uur
Eerste zondag van de maand 12.00 - 17.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord