< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

SUZANNE GLERUM

Mijn palet staat op een rijdende tafel, ooit gevonden op straat. Op diezelfde palettafel liggen of staan mijn schetsboeken. Ik begin met een snelle opzet en verander die soms direct, omdat de schets wel mooi is maar het niet goed overkomt op het doek.  Ik sleep het schilderij vaak van de ene muur naar de andere om een andere inval te krijgen. Mijn techniek heet 'alla prima'. Heel direct meng ik de verf op het schilderij en handel snel. Ik haal de verf er ook vaak af en begin weer overnieuw. Dan heb ik een restkleur die soms heel erg mooi is, een niet te herhalen zandkleur bijvoorbeeld of een grijstint. Deze gebruik ik dan weer om een ander doek mee op te zetten. Soms ontstaat een doek aan het einde van de dag wanneer er nog alleen maar een restkleur op het palet ligt . De keuze welke kleur je dan moet nemen wordt zeer beperkt en dat werkt in mijn geval soms goed. Monochrome doeken ontstaan er dan met nog een beetje kleur. Zowiezo houd ik niet van teveel kleur, zeker niet van kleuren direct uit een tube. Die vind ik te hard en gevoelloos. De tussentinten die nooit meer zijn te herhalen daar kan ik wat mee.

LOUISE TE POELE

Na kortstondige aspiraties om kooidanseres, acrobaat en actrice te worden, ging beeldend kunstenaar Louise te Poele (Winterswijk, 1984) toch maar naar dekunstacademie. Nog tijdens haar studie Fine Art aan ArtEZ verkocht ze haar allereerste werk – een portretfoto van een vriendje met een panty over zijn hoofd –aan de toenmalige directeur van Museum Arnhem. In datzelfde museum was afgelopen zomer haar eerste solo-expositie met vrij werk te zien.

Na de fotoserie Farmers (in 2011 uitgegeven door ArtEZ Press) waarvoor Louise inwoners van haar geboortedorp in de Achterhoek vastlegde, zwoer ze het fotograferen van mensen af. Wat volgde was een reeks figuratieve stillevens met dieren en objecten, die een voorbode bleek te zijn van steeds grotere en abstractere chaoscomposies. Het schilderachtige licht van de Hollandse meesters vormt de rode draad. 

Als jonge dyslecticus maakte Louise van de nood een deugd door vorm als taal te omarmen. Een groot deel van haar kinderjaren spendeerde ze als een kleine uitvinder op haar kamer, prutsend met potjes gedroogde bloemen, spelden, stofjes en andere rommeltjes. Hoewel dit tafereel zich tegenwoordig afspeelt in een lichte studio in Arnhem – de stad waar ze na omzwervingen in Duitsland en Frankrijk terugkeerde –is er feitelijk maar weinig veranderd.

Het uitkiezen en arrangeren van materialen gebeurt altijd intuïtief. Honderden foto’s en uren digitaal schilderen resulteren in stillevens waarvoor de aanleiding in alles geschuild kan hebben: ruimtefoto’s, plastic rivierkreeften van Ikea, stillevens uit de Gouden Eeuw en de bakken vol griezelige vissen bij de toko bijvoorbeeld, of een dood parkietje dat ze in de vriezer bewaart en spullen die ze opsnort in de kringloopwinkel of bij haar ouders thuis.

Haar werk was al eerder te zien in Berlijn, Hong Kong, New York, Tokio en nu ook hier bij SBK Zuid te Amsterdam.

Februari 2016

JAN JAAP STIGTER

Jan Jaap Stigter (1941 Amsterdam) maakt olieverfschilderijen,tekeningen,collages en assemblages.De meeste van zijn werken zijn op klein formaat en zijn hoofdonderwerp zijn vogels.          
Vaak is er sprake van een vervreemdende sfeer, waarin vogels groter zijn dan in werkelijkheid en geplaatst zijn in verlaten landschappen. Soms zijn ze daar alleen en soms in dialoog met elkaar.
Tot nu toe werd aan ruim 200 exposities deelgenomen, waarvan ruim 30 solo, in binnen- en buitenland (oa. Washington, Parijs en Antwerpen).Vaste galeries zijn momenteel  Galerie S, Galerie Stam in Amsterdam, Galerie Staphorsius in Westzaan en Museum Mohlmann in Appingedam.            
Bijna al het werk is in bezit van particulieren in binnen- en buitenland.Ook de Gemeente Amsterdam en Museum Mohlmann kochten werk aan.

CAROLIJN SLOTTJE

Air Planting zijn groenobjecten. Tegelijkertijd kunst, ontwerp en een plant.

De plant is van het plantengeslacht Tillandsia. Ze hebben geen grond of bodem nodig om te groeien. Een Air Plant haalt in de natuur zijn voedingsstoffen met minuscule schubben uit de regen en de luchtvochtigheid. En geeft daar vervolgens gezuiverde zuurstofrijke lucht voor terug.
Als ze binnen hangen zul je ze af en toe moeten sproeien, ze houden niet van tocht en groeien traag. In het wild gebruiken ze andere planten ter ondersteuning. In de ontwerpen die Air Planting genoemd worden worden handgemaakte netjes gebruikt ter ondersteuning. Deze ontwerpen worden op kleine schaal geproduceerd in onze ontwerpstudio in Nederland en in een fare trade bedrijfje in Oost Europa. De productie gebeurt handmatig en is ontstaan uit een fascinatie voor de combinatie tussen design en het ambachtelijke.

De toepassing van Carolijn Slottje geeft een prachtige transparante sfeer. Vooral in een cluster van meerdere bij elkaar versterken ze elkaar en geven een ruimte al snel een bijzondere uitstraling.

 

FLEURIEN DINGEMANS

Het was tijdens het volgen van de opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam, dat ze zichzelf volledig onderdompelde in het tekenen en schilderen van bloemen. Met deze nieuw ontdekte fascinatie, volgt Fleurien een langdurige familietraditie. Het thema 'bloemen' is al generaties lang het favoriete artistieke onderwerp van haar vrouwelijke voorouders .

Met grote vaardigheid gebruikt Fleurien patronen van Bloemen stillevens uit de 18e en 19e eeuw. Zij weet deze om te zetten naar een authentieke en unieke visuele stijl. Met behulp van verschillende technieken vertaalt ze oude thema's in een zeer eigentijdse beeldspraak. Ze dringen er bij de toeschouwer op aan om universele waarden als schoonheid, vrijheid, identiteit en macht opnieuw te evalueren. Door trouw te blijven aan zichzelf roept het werk van Fleurien een zeer persoonlijke en direct herkenbare sensatie op.

 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net