< terug naar het overzicht
Fotografie
24-01-2016 / 28-02-2016

Fotografen Jack Burger, James Kerwin, Tanneke Peetoom, Tineke Stoffels en Carin Verbruggen tonen enkelen van hun werken. Intrigerende portretten, schilderachtige stillevens en desolate oorden.De foto's zijn in een hoge resolutie afgedrukt op dibond, hetgeen een zeer scherp effect geeft.

James Kerwin - BRI - 858001 - Kleur - 90 x 135 cm
James Kerwin - BRI - 858001 - Kleur - 90 x 135 cm
Gilbert Swimberghe - Drieluik swimberghe 1988 - 856002 - Olieverf - 70 x 200 cm
Gilbert Swimberghe - Drieluik swimberghe 1988 - 856002 - Olieverf - 70 x 200 cm
James Kerwin - Congo - 858002 - Kleur - 90 x 135 cm
James Kerwin - Congo - 858002 - Kleur - 90 x 135 cm
James Kerwin - Silverlands I - 858003 - Kleur - 90 x 135 cm
James Kerwin - Silverlands I - 858003 - Kleur - 90 x 135 cm

JACK BURGER

Via fotografie kan ik beelden creeren die ik in mijn hoofd bedenk. Ik word zowel door het echte leven als mijn fantasie geinspireerd.Mijn werk is sereen en expressief. De kracht en magie van het licht inspireren mij dagelijks.. Het is mijn passie om een verhaal te vertellen via conceptuele portretten. Met mijn beelden wil ik de kijker tot kijken stimuleren en provoceren. Het verhaal dat verteld wordt laat ik over aan de fantasie van de kijker.

JAMES KERWIN

De 33 jarige kunstenaar en fotograaf James Kerwin komt uit Norwich in Engeland. In oktober 2013, hij was toen ongeveer 4 jaar bezig met fotografie, ontdekte hij op internet afbeeldingen van een voormalige psychiatrische inrichting. Ondanks dat het niet zijn stijl van fotograferen was werd hij meteen aangetrokken tot deze beelden en wilde hier meer van zien. Sinds die dag reist James veel rond op zoek naar onontdekte locaties, die verlaten en in verval geraakt zijn. Hij heeft verlaten inrichtingen, kastelen, energiecentrales, onderwater constructies en hele steden zoals Pripyat bij Chernobyl gefotografeerd. Eenmaal binnen in zo'n verlaten ruimte heerst er totale rust en vrede; geen geluiden, geen winkelende mensen, geen verkeer, geen telefonerende mensen. 

In plaats van een documentaire manier van fotograferen kiest hij ervoor om de locaties te behandelen aan de hand van bestudeerde composities. De juiste compositie  voor de camera zien te krijgen, zodat een schilderachtig effect ontstaat zonder dat daar nabewerking voor nodig is.Het werk wordt benadrukt door de mogelijke controverse om onbeperkte toegang te hebben tot deze ontoegankelijke oorden. Ieder beeld is het product van een reis, refererend aan zowel de psychische eisen van het te ontginnen gebied als het verstrijken van de tijd dat onvermijdelijke sporen achterlaat op deze verlaten locaties.In 2014 heeft James Kerwin 3 verschillende fotografie prijzen gewonnen voor sommige van zijn composities die momenteel het meest succesvol zijn .

TANNEKE PEETOOM

Tanneke Peetoom is een Nederlandse fotografe, autodidact, geboren in 1967, getrouwd en heeft 2 tienerdochters. In oktober 2010 heeft ze haar eerste camera gekregen en sindsdien is ze heel veel gaan fotograferen. Het begon met haar dochters, daarna ook hun vriendinnen. Op social media kregen deze foto's veel reacties en al snel kwamen daar ook opdrachten uit voort. Tanneke heeft een unieke eigen stijl ontwikkeld. Het zijn heldere portretfoto's; altijd met natuurlijk licht en een romantische blik genomen, ze maakt gebruik van een antieke haarstijl en kleding. Ze fotografeert kinderen tussen 5 en 18 jaar. Ze wil de puurheid en fragiliteit van het kind uitdrukken met de focus op de ogen. Ze heeft diverse publicaties in tijdschriften, 8 boekomslagen en een item in het boek 'The new Dutch Photography Talent 2014'. Onlangs heeft ze de silver award gewonnen in de prestigieuze Europese fotowedstrijd: PX3 Prix de la Photography Paris 2015, met haar foto 'EVA, THE GIRL WITH VEIL' 

TINEKE STOFFELS

Zolang ik me kan herinneren heb ik de drang gehad om te creeren. Met verf, penselen en papier, maar ook werken met textiel, hout en behang. In de tuin met planten, achter het fornuis met ingredienten. Om het gewenste resultaat te krijgen bekwaam ik mij in de vereiste technieken. Ik blijf proberen tot ik mijn doel naar tevredenheid bereikt heb. Jaren geleden gaf mijn vader mij een oude camera en ontdekte ik dat fotografie het perfecte medium was. Fotografie als middel van expressie heeft voor mij de ideale combinatie tussen techniek en ontwerp. Omdat ik voornamelijk in beelden denk helpt de camera mij om mijn gedachten en ideeemn te visualiseren. Het verleden is de grootste bron van inspiratie voor mij. Als kind luisterde ik tijdens de geschiedenislessen graag naar de docent. Ik ben nog steeds heel geinteresseerd in de geschiedenis van een regio, een gebouw of een stad. Ik verzamel graag oude potjes, glas, textiel en vooral ook keukenspullen.

Mijn interesse in kunst is begonnen toen mijn tante mij op twaalfjarige leeftijd had meegenomen naar het Rijksmuseum in Amsterdam. ik ben nog steeds erg onder de indruk van de oude meesters; het gebruik van licht en schaduw, de kleuren, de kleding, de techniek. In mijn atelier kan ik mij volledig concentreren op het creeren van nieuw werk, ik kan daar op statief werken met mijn camera. Ik assembleer er stillevens, daar neem ik de tijd voor tot alles zo staat als ik wil. Ik houd van natuurlijke materialen, eenvoud, symmetrie, sterke lijnen, sobere kleuren en mooie details. Dit pas ik zoveel mogelijk toe in mijn werk. Indien mogelijk al bij het assembleren van de stillevens of bij het uitwerken van de werken. De digitale doka is het laatste stadium. Photoshop heeft de tools om de foto tot een schilderachtig beeld te bewerken. Een proces dat enige dagen duurt tot ik tevreden ben met het resultaat. Ondanks dat ik een bepaalde procedure volg blijf ik mezelf verrassen met wat er spontaan boven komt in dit proces. Als mensen mijn werk zien twijfelt men vaak of het een foto of een schilderij is. Voor mij is het beiden.

CARIN VERBRUGGEN

Op 14 jarige leeftijd pakt Carin Verbruggen voor het eerst een camera en werd meteen verliefd op de fotografie. Het werd haar meteen duidelijk dat dit haar medium was om zich mee uit te drukken en haar kijk op de wereld te tonen. Er was geen twijfel mogelijk dat ze dit wilde gaan studeren aan de KABK (Koninklijke Academie Beeldende Kunst, Den Haag), dit was de perfecte opleiding om haar te bekwamen als fotograaf. Na haar afstuderen begon Carin als assistent bij gerenommeerde fotografen zoals Roger Neve, Willem Odendaal en Miep Jukkema. Haar ambitie om zelf de touwtjes in handen te hebben en haar eigen werk te maken zorgde ervoor dat ze zelf begon te fotograferen op de set. In 1993 verhuisde ze van Den Haag naar Amsterdam waar alle grote tijdschriften, uitgevers en modellenbureaus zijn gehuisvest. Dit was een goede zet, want zo kon ze haar werkterrein verbreden en zichzelf uitdagen om zich verder te ontwikkelen en psrofessionaliseren. Kort daarna begon ze bij werken voor tijdschriften zoals Elle en Marie Claire en bedrijven als Citroen en Canon.

In 1996 ging Carin samenwerken met Ferry Denthem. Behalve geliefden werdenn zij partners in een zoektocht naar schoonheid, waarbij zij een sterke passie voor fotografie, muziek en kunst delen. Het was het juiste moment ervoor: het digitale tijdperk stond wereldwijd voor de deur. Hun verschillende achtergronden en expertise zorgden voor de perfecte synergie tussen concept, fotografie, grafisch ontwerpen en digitale kunst. Sindsdien is hun werk veel gepubliceerd en gebruikt bij mode editorials, platenhoezen, advertenties, websites, tentoonstellingen en boeken over de hele wereld. Zij hebben samengewerkt met o.a. Porsche, Elle, Vogue, Marie Claire, Coca Cola, Randstad, IDT, Candy Dulfer en Usher. Tegenwoordig zijn zij steeds meer hun eigen werk aan het ontwikkelen. In dit werk zoeken zij nog steeds naar schoonheid, maar de kracht zit hem in de onderliggende kwetsbaarheid die de beelden tentoonspreiden. 

 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net