< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam KNSM

Dik Bouwhuis
04-01-2016 / 25-01-2016

Tourist Landscape - Dik Bouwhuis
Dik Bouwhuis opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, is al vanaf 2000 bezig met een groot project: Tourist Landscapes. Hiervoor reist hij langs de kusten van de Middellandse Zee, op zoek naar plekken die hem als fotograaf interesseren. 
Hij toont ons het landschap op een wijze die ver verwijderd is van het stereotype beeld van deze populaire reisbestemming, zoals dat tot ons komt via ansichtkaarten en reisbrochures.

 

test
test
test
test
test
test
test

Er zijn geen mensen te zien op Bouwhuis’ foto’s, hoewel ja, één, ver weg: een vrouw die zich afdroogt met een blauwe handdoek. Waarschijnlijk is het vanwege die handdoek dat ze mocht blijven, want die is net zo blauw als een stukje van de zee en de treden van een trappetje op de voorgrond. Verder ogen de taferelen verlaten. Lege paviljoens, stille paadjes langs het water, ruïneachtige flats – Bouwhuis legde dat alles vast in tot in de puntjes uitgedachte composities.

Je kunt zien dat hij werd beïnvloed door de fotografie van Stephen Shore, meestervastlegger van kruispunten in Amerikaanse buitensteden, met hun wirwar van lantaarnpalen, reclameborden, vuilnisbakken en elektriciteitsdraden. Bouwhuis weet van al die informatie, van al die ruis, net als Shore een samenhangende, rustige foto te maken met uitgekiende kleuren.

Bron: Dik Bouwhuis; Volkskrant en kik-site.nl

 

Open: din - vrij 10.00 - 18.00 uur
zat & zon 11.00 - 18.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord