< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam Zuid

Marian Bijlenga en Simon Oud
11-12-2015 / 17-01-2016

Op vrijdag 11 december zal vanaf 16u de feestelijke opening plaatsvinden van onze nieuwe locatie in Amsterdam Zuid. Tijdens deze eerste tentoonstelling van Galerie 18 worden wandobjecten van Marian Bijlenga, Simon Oud en Rob Vollewens getoond.

 

test
Marian Bijlenga,untitled 2012, 40 x 40 cm
test
Marian Bijlenga
test
Marian Bijlenga, z.t. 2011
test
Marian Bijlenga, z.t. 2012
test
Simon Oud,Drone, 28 x 20 x 6 cm, zink
test
Simon Oud, Drone, 18 x 20 x 6 cm, zink
test
Simon Oud, Drone, 24 x 22 x 6 cm, zink
test
Simon Oud, Drone, 24 x 22 x 6 cm, zink
test
Simon Oud, Drone, 18 x 20 x 6 cm, zink
test
Marian Bijlenga, Grid 2011

Marian Bijlenga maakt wandobjecten waarin textiele materialen zijn verwerkt,  Simon Oud toont zinken wandobjecten uit de serie 'Drones' en  Rob Vollewens combineert papier met plexiglas. De werken van Rob Vollewens maken deel uit van de SBK-collectie en zijn dus ook te leen.

 

MARIAN BIJLENGA

Sporen fascineren mij.

Aangevreten blad, gescheurd wegdek, spijkergaten in een wand, plekken van slijtage, kauwgom op de muur, het patroon van stoelpoten in een zachte vloer…..

Mijn werk bestaat uit stippen en lijnen, paardenhaar en stof, onzichtbaar verbonden tot transparante structuren, zwevend voor de wand.

Een tekening in de ruimte.

Marian Bijlenga maakt objecten en ontwikkelt structuren. Zij maakt gebruik van textiele materialen zoals katoen, papier en paardenhaar.
Niet het materiaal is haar uitgangspunt,maar de vorm. Haar fascinatie is de lijn, grafologische tekens zoals het alfabet, het schrift, cardiogrammen, chinese karakters en fractalen.
Het ritme van de lijnen en de ruimte ertussen. De contrasten gebruikt zij om tot een vorm te komen met een persoonlijk handschrift.
Haar techniek en materiaalkeuze ligt voor de hand, de lijn is de draad. De soepelheid van textiel biedt haar de grootst mogelijke vrijheid om haar doel te bereiken: het vinden van nieuwe vormen, soms in heldere transparante structuren, dan weer in verdichte complexe patronen.

SIMON OUD

Simon Oud onderzoekt in zijn vroegere werk agrarische bouwvormen als bakens in het polderlandschap. Het gesloten karakter van de gebouwen,dat in sterk contrast staat tot hun weidse omgeving, staat model voor zijn sculpturen. Oud confronteert in zijn werk vorm en ruimte.
Later verschuift het onderzoek meer naar de samenhang tussen de polder en zijn bewoning en toont sporen  van menselijk ingrijpen in het landschap.

Het ontstaan van die beelden wordt mede bepaald door de mogelijkheden van het materiaal; in zijn geval is dat zink en messing. Het plaatmateriaal wordt al construerend verzelfstandigd tot een object, waarin vormcontrasten en lichtgeleiding de beeldende elementen zijn.

Open: -
SBK Zuid is per 1 okt 2019 gesloten.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord