< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Eindhoven

John Konijn
11-01-2014 / 31-01-2014

De kunstwerken van John Konijn zijn geïnspireerd op het uitzicht vanuit zijn atelierraam. Hij kijkt uit over Amersfoortse bossen, weide en een stukje snelweg. Van realistisch tot meer gefragmenteerd en abstract, Konijn werkt in verschillende stijlen met de natuur als verbindend thema.


Er is geen enkele reden om schaamte te kennen. Niets is gek, want gek is het uitgangspunt. Aangezien de wereld een bizarre plek is, is het logisch dat wij onderdeel zijn van die gekte. Kunst, natuur en liefde bieden troost en wellicht zelfs een verruiming van het bewustzijn. Intuïtief zet Konijn met veel oplosmiddelen de verf op het doek. 

test
test
test
test
test
test

Van daar uit werkt hij met foto's, de fantasie of zijn omgeving naar een concreter beeld. Abstractie en figuratie vullen elkaar aan en versterken elkaar. Door continu te reageren op voorgaande handelingen blijft hij contact houden met zijn spontane manier van werken. Verschillende stijlen en technieken wisselen elkaar af. Soms pasteus, dan transparant, zwaaiend met de schilderdoeken maar ook met penseeltjes voor het gedetailleerdere werk. Verder rakelt, dept, veegt en smijt hij de olieverf, acryl, pigmenten en lak op het linnen. Onderwerpen haalt hij vooral uit de natuur, de vrouw en de stedelijke omgeving.

Open: woe - za 12.00 - 17.00 uur
Van 16 t/m 29 okt is de vestiging gesloten.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord