< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Jules Chin A Foeng (1944-1983) is niet alleen bekend van zijn omvangrijke oeuvre, maar ook vanwege zijn grote invloed op de Surinaamse kunstgeschiedenis.
Na tekenlessen te hebben gevolgd bij Nola Hatterman vertrok hij op zijn 17de naar Nederland om tekenleraar te worden. Terug in Suriname richtte hij drie kunstopleidingen op, vanuit de overtuiging dat Suriname op het gebied van kunst en cultuur op eigen kracht moest vertrouwen. 
Naast zijn werkzaamheden op de academie, was hij een tijd ook politiek actief, was hij vakbondsleider en maakte hij spotprenten.  Bovenal was hij een gevierd kunstenaar met tal van schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, beelden, affiches, postzegels en boekomslagen op zijn naam.

Auteur Paul Faber is kunsthistoricus. Hij was onder meer van 1986 tot 1997 verbonden aan het Museum voor Volkenkunde (nu Wereldmuseum) Rotterdam, en van 1987 tot 2014 aan het Tropenmuseum Amsterdam. Hij was betrokken bij vele tentoonstellingen en publicaties op het gebied van hedendaagse wereldkunst en -cultuur. Op het gebied van Surinaamse kunst schreef hij – steeds in samenhang met een tentoonstelling: Sranan. Cultuur in Suriname (1992), Twintig jaar beeldende kunst in Suriname (1995) en Beeldende kunst in Suriname. De twintigste eeuw (2000, alle drie met Chandra van Binnendijk) en Schaafijs en wilde bussen (2010, met T. Schuringa en Chandra van Binnendijk).
www.paulfaber.nl.

 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net