< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Hetty Hurkmans onderzoekt de dingen die zij waarneemt in de huidige samenleving. Wat haar opvalt verwerkt zij in objecten, tekeningen, foto's en video. Belangrijkste onderwerp van Hetty's onderzoek is de mens en het menselijk transformatieproces. Wie zijn we? Waar komen we vandaan en waar willen we naartoe?

 

Onderzoek en verbinding

Hetty verzamelt gegevens door op pad te gaan en verbinding te leggen met andere mensen.

Door middel van interviews, spontane gesprekken en het stellen van vragen wordt zij geinspireerd en laat Hetty deze informatie haar werk beinvloeden.

 

De kunstwerken die voortkomen uit dit onderzoek vallen samen onder de projectnaam EGG to HUMAN. Met EGG to HUMAN wil Hetty de minder toegankelijke onderwerpen van het menselijk bestaan blootleggen. Zo interviewde zij winkelend publiek over hun ideeen bij ouder worden, vinden ze dit fijn, zien ze er tegenop of boeit het niet zoveel? Met een ouderwetse kinderwagen aan de hand werd men vanzelf nieuwsgierig en waren veel mensen bereid een praatje te maken. Als dank deelde Hetty zeepeitjes uit, met daarin een papiertje met boodschap verstopt.

 

De kunstwerken die tijdens ‘De schim die even ontwaakt’ te zien zijn vloeien voort uit eerdere projecten 'I like to Transform' en '99 Evoluties'. Met inkt, potlood, viltstift en knipsels uit tijdschriften creeert Hetty mixed media werken. Deze werken worden op verschillende media gepresenteerd: afgedrukt op dibond, samengevoegd in een boekje van Artex, als blokjes gemonteerd of terugkomend in een video-installatie. Ondanks de verscheidenheid aan media ontstaat door het onderwerp en de duidelijke eigen stijl van Hetty een samenhangend geheel.

 

Activiteiten tijdens de expositie

Tijdens de opening zal kunsthistorica Maartje Vos-Swinkels dieper ingaan op de achterliggende gedachte bij het werkproces van de kunstenares en de expositie. U bent van harte welkom met ons het glas te heffen vanaf 15 uur.

 

Een van de meest recente projecten van de kunstenares heeft te maken met verwachtingen en onze reactie als iets niet aan deze verwachting voldoet. Wat gebeurt er met je als je iets proeft en het anders smaakt dan je gewend bent? Op zondag 29 november organiseert SBK Helmond een spannende middag met onverwachte smaakcombinaties.

 

Op de laatste dag van de expositie, op zaterdag 2 januari, luidt SBK Helmond samen met Hetty Hurkmans graag het nieuwe jaar met u in tijdens een Nieuwjaarsborrel van 15 tot 17 uur.

 

 

Open: op afspraak
wo - vr 11-17 en zat 10-17
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net