< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Breda

Graphic Design Festival Breda: One Window #1
26-09-2015 / 25-10-2015

Ook in 2015 is SBK Breda trotse partner van Graphic Design Festival Breda. Tijdens het festival tonen we 'New Window'; een platform dat inzicht geeft in het maakproces van kunst en design. In samenwerking met kunstenaars en ontwerpers wordt nieuw werk ontwikkeld, waarbij de totstandkoming ervan gedeeld wordt met het publiek. Voor het One Window #1 project nodigde New Window drie kunstenaars uit nieuw werk te maken, waarbij allen hetzelfde startpunt meekregen: één zeefdrukraam van 140×100 cm.
Eén van deze 3 kunstenaars is Rogier Arents. Tot en met woensdag 23 september is in zijn solotentoonstelling de serie ‘A sequence of operations’ te zien. Vanaf 26 september worden ook de 2 andere deelnemers aan het One Window project ingevoegd: Aliki van der Kruijs en ontwerpduo Kok Pistolet.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 26 september, om 16 uur feestelijk geopend, in aanwezigheid van de kunstenaars. Onze deuren zijn open tot 20 uur, u bent van harte welkom!

test
Aliki van der Kruijs, detail
test
Aliki van der Kruijs, startpunt
test
GDFB 2015
test
Kok Pistolet, work in progress
test
Rogier Arents, serie van 5, oplage 1, 81 x 90 cm
test
Rogier Arents, zeefdruk, detail, 81 x 90 cm

One Window #1 - Het proces als resultaat

Rogier Arents is ontwerper en gefascineerd door wetenschap, kennisoverdracht en de betekenis van beeld binnen wetenschappelijke disciplines. Arents richt zich onder meer op het ontwikkelen van innovatieve visualisatiemethoden. Hiervoor doet hij grafisch onderzoek en interactief onderzoek gericht op nieuwe digitale technieken.

Aliki van der Kruijs onderzoekt in haar textiel georiënteerde werk de relatie tussen kleur, cultuur en omgeving. Natuur is zowel materiaal als onderwerp.

Ontwerpduo Kok Pistolet heeft een scherp oog voor het ongenoemde, het onbekende en soms zelfs het ongewenste. Hoe absurd een eerste idee ook mag zijn, Sacha en Floris vinden wel een manier om het te transformeren tot een authentieke en communicatieve oplossing.

Zie ook www.gdfb.nl voor meer informatie.

Open: wo t/m vr: 11:30-17:30 za: 12:00-17:00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord