< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam Zuid

Zomerexpositie 'Buiten - Lucht'
19-07-2015 / 30-08-2015

Ter afsluiting van deze tentoonstelling is er een finissage op vrijdag 21 augustus van 16-18u.

U bent van harte welkom

Deze zomer worden werken in de galerie gecombineerd met werken uit de uitleencollectie. Veel schilderijen in de Galerie zijn van Mari Stoel en van Wim Elzinga. Beiden tonen schilderwerken naar hun waarnemingen, geinspireerd met name op het landschap. Mari Stoel heeft het Vondelpark als uitgangspunt. Wim Elzinga zoekt veelal het water op in de buurt van Amsterdam. Voorts zijn er diverse werken te zien van kunstenaars met verschillende technieken, een selectie uit het gevarieerde assortiment van SBK Amsterdam.

 

test
Mari Stoel
test
Mari Stoel
test
Mari Stoel
test
Wim Elzinga
test
Wim Elzinga
test
Wim Elzinga
test
Mari Stoel
test
Wim Elzinga

MARI STOEL


Het is pas sinds enkele jaren dat ik het en plein air schilderen als een onmisbaar onderdeel zie en ook erken binnen mijn kunstenaarschap. Het is een niet te ontkennen feit dat ik de noodzaak voel om te schilderen en te begrijpen wat ik zie. Een directe, fysieke aanpak is daarom voor mij van belang om het contact met de natuur niet kwijt te raken en, anders dan een wat conceptuele werkwijze, de grond onder mijn voeten te voelen en de basale energie te ondervinden, die ik mis binnen de muren van mijn atelier.
Het Vondelpark is een uitstekende haven gebleken om niet alleen een stijl, maar ook een taal te ontwikkelen, die aansluiting vinden bij het meer inhoudelijke en abstractere werk dat binnenshuis ontstaat. Maar dat is een ander verhaal.

WIM ELZINGA (1963)

Reeds op jeugdige leeftijd werd ik geattendeerd op het fenomeen  landschapschilder daar er enige van dit soort in mijn familie voorkomen, namelijk mijn vader en mijn grootvader. Als landschapschilder voel ik mij aangetrokken tot de schilders van de negentiende eeuw die toen 
trachten te werken naar de natuur en wel zo dat het gevoel van het moment het onderwerp vormt.
De realiteit zien als iets onverwachts en bizar is iets waar ik mee ben opgegroeid, en is voor mij een constante activiteit gebleven.
Naast schilderen houd ik mij bezig met muziek en bespeel meerdere muziekinstrumenten.

opleiding: G.Rietveld(afgestudeerd 1987) en Royal College(London)

Open: -
SBK Zuid is per 1 okt 2019 gesloten.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord