< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

OLIVIER JULIA

Zowel in mijn grafiekbladen als mijn geschilderde panelen worden kleuren in transparante lagen over elkaar aangebracht totdat ze elkaar beïnvloeden en aanvullen tot steeds meer verzadigde kleuren.
De grafiekbladen en tekeningen in zwart-wit spelen met architectonische volumen en hun corresponderende schaduwen: ze worden steeds meer geabstraheerd tot ritmische beelden van louter grijzen en zwarten.
De ruimtelijke, nagenoeg zwarte objecten bieden ditzelfde spel van wisselende schaduwen – zowel binnen de objecten zelf als op de wand – op een telkens weer verrassende wijze door de veranderende lichtval, waarbij open versus gesloten, verticaal versus horizontaal en licht versus donker centraal staan.
Licht en ritmiek vormen – door de jaren heen – de leidraad in mijn werk, zorgen ook voor een abstracte en geometrische opbouw.

MICHIEL JANSEN: LEISTEENCOMPOSITIES

Michiel Jansen werkt vele jaren met leisteen. Dat is een oeroud materiaal, steen die van nature gelaagd is. Als beeldhouwer herschikt hij die lagen en bouwt er nieuwe eigen vormen mee op. Deze vormen zijn vaak ontleend aan de natuur, waarbij vormcontrasten  ook een grote rol  spelen. Eerst  wordt een ontwerp gemaakt zonder rekening te houden met de beperkingen die de steen zou herbergen. Vervolgens worden de platen leisteen stuk voor stuk afzonderlijk bewerkt. Hakken, snijden  boren en slijpen. Daarna worden ze met elkaar verbonden met kit, tenslotte altijd met een metalen binnenconstructie verbonden en tot een geheel gemaakt. Ruimte- en lichtwerking zijn belangrijk in zijn beelden.

Twee uitersten in het 'zijn' vormen het uitgangspunt voor zijn beelden.  Aan de ene kant de primaire behoefte aan voeding en veiligheid. En aan de andere kant de behoefte overbodige ballast los te laten in een streven naar zelfverwezenlijking. Deze twee verschillende uitgangspunten worden afwisselend uitgewerkt in leisteen. Dit is zowel zichtbaar in de compacte statische vorm als in de open ritmische compositie. 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net