< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Elke herinnering is onvolledig. Toch probeert Danielle van Broekhoven (Tilburg, 1975) de herinneringen aan plaatsen, wandelingen, en reizen levendig te houden middels schilderen. Je zou het landschappen kunnen noemen, maar het is voor haar geen vereiste dat het eindresultaat verwijst naar een bepaald landschap. Het zijn verfwerken, worstelingen op doek, experimenten in verf, die door de kunstenaar goed zijn bevonden om te tonen. De natuur is slechts een houvast die zij als schilder nodig blijkt te hebben.

Ellen Grote Beverborg (De Lutte, 1960) groeide op in Twente en houdt zich sinds haar academietijd bezig met het landschap. Haar atmosferische schilderijen zijn gevuld met planten, bloemen en dieren. Ze hebben vaak een ‘doorleefde verfhuid’: Transparante verflagen, tegenover dikke pasteuze toetsen, ze houden elkaar in evenwicht.
Een deel van haar recente werken bestaan voornamelijk uit de kleur wit. Die verwijzen naar een ijle etherische tussenwereld, en vormen tegelijkertijd een contrast met de meer kleurrijke aardse landschappen.  

Hjalmar Riemersma (Leeuwarden , 1970) onderzoekt in zijn werk als beeldend kunstenaar al jaren de Alpen. De iconografie en tijdloosheid van deze bergstreek fascineren hem. Een steenarend, steenbok, bergmarmotten, eeuwenoude berghutten en treinen zijn archetypen die veelvuldig voorkomen in zijn werk. In zijn schilderijen en zeefdrukken gaat hij op zoek naar de grenzen van het feeërieke. Hij schept zijn eigen landschapsideaal, een verlangen naar een arcadische wereld die raakt aan de realiteit maar vooral bestaat in zijn verbeelding en die van de toeschouwer.

Matthieu van Riel (Gilze, 1958) maakt schilderijen op het grensvlak van abstractie en figuratie. Het Nederlandse landschap, maar ook dat van Jotunheimen in Noorwegen en Zweden en de Alpen vormen de basis voor zijn schilderijen.
In zijn atelier liggen stapels foto's. Gemaakt tijdens zijn vele wandelingen in bossen, polders en ruige bergachtige streken. Deze foto's dienen slechts als geheugensteun, omdat het hem in zijn schilderijen niet gaat om het afbeelden van de werkelijkheid - op zich een onmogelijkheid om ruimte en licht te representeren, of bomen, of een gletsjer, laat staan een bergmassief - maar om het tonen van de ervaring van licht en ruimte en andere gewaarwordingen in het landschap.

 

Open: op afspraak
do en vr 11.30-17.30 en zat 12.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net