< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

TROPICAL SOLUTIONS

Vanaf 1990 tot ca. 2005 maakte ik voornamelijk ruimtelijk werk, architectonische gegoten objecten - eerst van beton, later van siliconen rubber bijv. Ook maakte ik wel schetsontwerpen voor de openbare ruimte, ik was/ben heel architectonisch georiënteerd. Daarna ging ik 2 dimensionaal werk ontwikkelen, omdat ik genoeg kreeg van de chemische materialen en het maken van ingewikkelde mallen. Bovendien wilde ik graag lang op reis en liefst zo basaal mogelijk werk maken, ook om de mobiliteit.Maar hoe?Stap voor stap ben ik in grafische technieken terechtgekomen, waarin net zo goed de negatieve en positieve ruimte geëxploreerd kan worden. Al met al werd het werkproces hierdoor iets vrijer en speelser. Over het algemeen is het werk vrij klein, maar er speelt zich ook iets af in de schaal. Ik vind het interessant wanneer een ding zich ook laat ervaren als een model. Verder wil ik graag dat een werk ook ruimte laat wanneer een ding zich ook 'laat' en niet alleen fysiek ruimte 'neemt'.

In de expositie zal een gevarieerd overzicht te zien zijn van heel diverse werken uit verschillende periodes. Het is interessant nu ik langer bezig ben (vanaf ca. 1990) om een werk van '98 naast een werk van 2007 te plaatsen, er zijn 'oneindige' nieuwe composities mogelijk, waarbij de betekenissen gelaagder worden.

De plaatsing van deze dingen vind ik een belangrijk onderdeel bij de installatie van de tentoonstelling, je zet als het ware een route uit. Je zoekt voor een werk een goede plek op basis van het licht bijvoorbeeld. Je probeert te verrassen door de muren en de vloer te beschouwen als een gebied. Het voormalige woonhuis waar de galerie is gevestigd is niet standaard, dus ik ben benieuwd hoe het werk daarin zijn weg vindt en wat het gaat doen met 'het huis'

THEMATISCH

- Ruimte/leegte en massa, een wisselwerking van positief en negatief

- Lichtval

- Reizen en invloed van verblijf in andere culturen, de relativiteit van de eigen cultuur

- Stille geconcentreerde activiteiten (ik doe ook veel Qi Gong en Tai Chi)

- Hergebruik van middelen die je nodig had voor het maken van een ander werk. Het 'onbedoelde bijproduct'.

TECHNISCH

Meestal ben ik een aantal jaar bezig met een bepaalde techniek en materiaal, ik experimenteer of onderzoek graag wat ik ermee kan. Daarin ontwikkelen zich series die min of meer bij elkaar horen.Vaak zijn de technieken die ik gebruik deels archaïsch en deels modern. Bovendien werk ik redelijk precies, het proces is langzaam. - Reducerend en indirect klussen!-

In het grafische werk: Het gaat meestal niet om oplages, maar om het uitwerken van een concept. Vaak is een druk uniek.

ONDERSTEUNING HUIDIGE PROJECT

Afgelopen jaar heb ik grafisch werk verder ontwikkeld met subsidie van St. Stokroos. Ik ben met name op |zoek naar wat grotere formaten in bijv. de foto-etsen. Dit wordt voortgezet met ondermeer experimenten voor houtskooldruk in het Fablab met financiering van de gemeente Amersfoort in dit voorjaar.

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net