< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam Zuid

Arjo Passchier en Wil van Blokland
01-03-2015 / 29-03-2015

Beide kunstenaars maken abstract werk. De schilderjen van Arjo Passchier zijn geinspireerd op vulkanische processen. Wil van Blokland presenteert abstracte keramische (wand)objecten.

Opening op zondag 1 maart om 15.00 u

test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test

Wil van Blokland

Door abstractie verdwijnt alle ruis en kom ik steeds dichter bij de essentie.

www.wilvanblokland.nl

 

Arjo Passchier

Voor deze tentoonstelling heb ik een kleine selectie gemaakt uit mijn werk van de afgelopen 10 jaar. Het betreft schilderijen die gemaakt zijn na de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens een aantal reizen naar de indrukwekkende  vulkanische gebieden van Nieuw-Zeeland en IJsland. Daar waar de aarde haar schoonheid en kwetsbaarheid toont in een gebroken huid, gestolde lava en chemische, vulkanische kleurenpracht.. Daar waar te zien is hoe verwoestend magma haar aanvankelijke destructie omzet in een uiteindelijk zeer vruchtbare aardkorst.

Het zijn abstracte werken, geen representaties van het landschap, maar een beeldende verwerking, met deze intense ervaringen als uitgangspunt. De verf wordt op onconventionele wijze, met een injectiespuit, opgebracht. Monnikenwerk resulterend in een krachtig maar ook kwetsbaar ritme van lijnen over glanzende oppervlakken die door de materie heen schemeren.Waar interferentie pigmenten gebruikt zijn doemen tere kleurvelden op. Daarvoor is het wenselijk als toeschouwer voor de werken heen en weer te bewegen en ze met tegenlicht te bekijken.De kleurrijke schilderijen zijn opgebouwd uit vele, steeds andere ‘kleurakkoorden’, die samen in harmonie, ritme en beweging laten zien. 

Ik nodig u uit de tijd te nemen om aandachtig te kijken, een beetje te mijmeren en misschien te ‘zien’, ‘boven de materie uit te stijgen’ en zo, met een ervaring rijker, weer naar buiten te gaan.

Arjo Passchier, februari 2015   www.arjopasschier.nl

Open: don - zat 11.00 - 18.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord