SBK Art voucher, art as a present

HYPER NATURE

01/01/2020 - 30/04/2021 @ Trends

De trend ‘Hyper Nature’ gaat over het opnieuw contact maken met de natuur door middel van technologie. Door middel van technologie kunnen we ingrijpen in natuurlijke processen en zo zorgen voor een betere leefomgeving voor zowel mens als natuur.  

Bij de trend ‘Hyper Nature’ zien we onder andere natuurlijke structuren, digitaal geprinte stoffen en responsieve materialen. Dit laatste zijn materialen die zich aan kunnen passen en informatie kunnen communiceren over hun omgeving, zoals bijvoorbeeld materialen die van kleur kunnen veranderen door licht of temperatuur. Doordat de hedendaagse technologie zich steeds verder ontwikkelt kunnen we de allerkleinste details van de natuur bewonderen. Bij deze trend horen dan ook microscopische structuren en vloeiende patronen. Daarnaast spelen reflecties en kunstlicht bij deze trend een rol.

Het kleurenpalet bestaat uit kleuren die op de natuur gebaseerd zijn. We vinden hier zowel heldere en lucide kleuren als vervaagde nuances van groen en grijs. In de details vinden we koraal, zalm en lichte framboos. Verder is kenmerkend aan deze trend dat er gebruik gemaakt wordt van milieuvriendelijke en recyclebare materialen. 

Alle kunstwerken die bij de trend ‘Hyper Nature’ passen, zijn bij ons te leen of te koop, op afbetaling of met collectietegoed. Zie de kunstwerken hieronder en in de online collectie.