SBK Art voucher, art as a present

DEEP NATURE

01/01/2020 - 30/04/2021 @ Trends

De natuur is altijd al een bron van inspiratie geweest in de kunst. Kijk maar naar bekende kunstenaars als Caspar David Friedrich, Henri Matisse en Van Gogh. De Duitse kunstenaar Friedrich gebruikte de overweldigende kracht van de natuur om grootse emoties weer te geven, Matisse had een Monstera Deliciosa verzameling die de inspiratie vormde voor veel van zijn kunstwerken en de meest geliefde schilderijen van Van Gogh zijn landschappen.  

In de trend ‘Deep Nature’ wordt de natuur teruggebracht in ons leven. Levendige bloemen en planten, ongerepte landschappen en ecosystemen zijn de inspiratie. Bij deze trend wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen, zoals linnen, jute en hout. In het kleurenpalet van deze trend komen natuurlijke en aardse kleuren naar voren. Bruin- en groentinten spelen een grote rol en worden zo nu en dan afgewisseld met harmonieuze en zachte kleuren, zoals lichtrood en blauw.

Alle kunstwerken die bij de trend ‘Deep nature’ passen, zijn bij ons te leen of te koop, op afbetaling of met collectietegoed. Zie de kunstwerken hieronder en in de online collectie.