kunstuitleen collectie galerie collectie

Galerie collectie

Onderstaande catalogus geeft toegang tot onze galeriecollectie. Zie je een kunstwerk dat je mooi vindt, dan kun je het direct reserveren. Zodra het kunstwerk in de door jou gewenste vestiging is, ontvang je bericht om het werk te komen bekijken en vervolgens te huren of kopen.  

De kunstwerken zijn te koop, maar niet allemaal te huur. Zit er niet bij wat je zoekt, bezoek dan één van onze vestigingen. Ben je op zoek naar een specifiek kunstwerk, bijvoorbeeld met een bepaald onderwerp, bepaalde kleur of van een bepaalde kunstenaar, wij helpen je graag verder. Mail je vraag naar amsterdamknsm@sbk.nl of bel met een van onze vestigingen.

Voor kunstwerken uit de galeriecollectie gelden andere tarieven dan voor kunstwerken uit de SBK-collectie die je hier kunt bekijken. 
 

Zo werkt het ↓

Kunst kopen via de SBK-galeries 

SBK heeft een kunstuitleen - en galerietak waar verschillende tarieven worden gehanteerd. In de online catalogus kun je zowel een selectie kunstwerken uit de kunstuitleen- als galeriecollectie bekijken. Zit er nog niet bij wat je zoekt, bezoek dan een van de vestigingen want daar zijn nog veel meer kunstwerken te zien. 

De kunstwerken uit de galeriecollectie heeft SBK in consignatie en niet zoals de kunstuitleencollectie in eigendom. SBK biedt klanten die tijdens het lenen van kunst een collectietegoed hebben opgebouwd, de mogelijkheid om bij aankoop van een kunstwerk uit de galeriecollectie, 25% van het aankoopbedrag te voldoen met collectietegoed. 

Ook hanteert SBK een renteloos afbetalingssysteem, waarbij, net als bij de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds, na een aanbetaling van 10%, het kunstwerk in maximaal 36 maanden, met een minimum van €50,- per maand, renteloos kan worden afbetaald. Zo wil SBK het voor iedereen mogelijk maken om kunst te kunnen kopen.

Kunst huren via de SBK-galeries 

Voor het huren van een kunstwerk bij één van de SBK-galeries betaal je een maandelijkse huurprijs van 2% van de waarde van het kunstwerk. Als je een kunstwerk via de galerie huurt en je binnen zes maanden beslist om het kunstwerk te kopen, dan wordt de tot dan toe betaalde huur in mindering gebracht op de verkoopprijs. Wil je het kunstwerk langer wil blijven huren dan zes maanden, dan wordt bij aankoop 10% in mindering gebracht op de verkoopprijs.

De minimale huurtermijn van kunstwerken uit het galeriesegment is zes maanden met de mogelijkheid deze stilzwijgend te verlengen met nog eens zes maanden. Daarna geldt een opzegtermijn van één maand.

Hoe lang moet ik wachten op een kunstwerk?
Als je een kunstwerk reserveert via de online catalogus, moet je rekening houden met een wachttijd van één tot drie weken omdat de kunstwerken verspreid staan over de verschillende locaties in Nederland. Natuurlijk doen we ons best om de kunstwerken zo snel mogelijk bij de door jouw gewenste vestiging te krijgen. Zodra het kunstwerk(en) er is, ontvang je een bericht en kun je het komen bekijken.  

Om de dynamiek in de collectie hoog te houden, vragen wij om in principe maximaal twee kunstwerken per sessie te reserveren.
 

De maandelijkse huurprijs te betalen door de klant bedraagt voor de particuliere klanten 2% inclusief btw, en aan zakelijke klanten 2% exclusief btw, van de waarde van het kunstwerk. Er wordt door de klant niet gespaard.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord