Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Danielle van Ark

Daniëlle van Ark (1974) doorliep haar fotografieopleiding in het analoge tijdperk aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze in 2005 afstudeerde. Naast fotografie verkent ze ook diverse andere kunstvormen, van collages tot sculpturen en schilderkunst.

Van Ark beschouwt fotografie als een uiterst vergankelijk medium, vooral in een tijd waarin reproductietechnieken steeds geavanceerder worden. Ze onderzoekt ondoorzichtige systemen van waardebepaling, waarbij ze vergeten beeldarchieven van rommelmarkten en online veilingen nieuw leven inblaast.

In één van haar series belicht ze de fluctuerende betekenis en waarde van de foto als reproduceerbare kunstvorm. Ze ontmantelt zelfs haar eigen archief, waarbij eerdere werken worden hergebruikt en getransformeerd. In dit proces ontstaat een intrigerend spel met de eeuwigheidswaarde van het beeld te midden van de overweldigende stroom aan vluchtige beelden in onze moderne samenleving.

Het werk van Van Ark is onder andere te zien geweest in Foam, Museum Kranenburgh en het Rijksmuseum van Oudheden.

Danielle van Ark

(3) untitled 2005 2/8

[ AMS-IG5003 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Fotografie
63 x 78 cm
Alleen te leen

Lenen zonder sparen: €37,50 p/m
Lenen met sparen: €43,50 p/m (waarvan sparen: €27,00 p/m)

Status: Beschikbaar
Vestiging: KNSM

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.